Snus kopen

Geplaatst op 26-10-2021

Categorie: Lifestyle

Producten met nicotine zijn er er in verschillende soorten producten. Van de pleisters tot aan de sigaret, van de tabletten tot aan de pilletjes. Sinds kort kiezen steeds meer mensen voor Snus producten.

Snus is makkelijk te gebruiken je stopt het in je mond om nicotine binnen te krijgen, snus wordt ook vaak nicotinezakjes genoemd.

Wat is snus?

De Zweedse snus is een vochtig tot half vochtig tabaksproduct voor oraal gebruik dat achter de bovenlip wordt geplaatst. Er zijn twee soorten Zweedse snus, losse snus en snus in zakjes ook wel nicotinezakjes genoemd. Beide soorten zijn verkrijgbaar in verschillende smaken.

Hoe de Zweedse snus tot stand is gekomen is enigszins onduidelijk. Maar aan het begin van de jaren 1800 begonnen de Zweden tabak te malen en te mengen met water, zout en smaakstoffen zoals wijn of kruiden. Het product werd niet gekauwd of gesnoven, maar in de vorm van een klein zakje achter de bovenlip geplaatst. Vandaag de dag kennen we naast de normale snuf dus ook snus zonder tabak, hier zitten geen stoffen uit de tabaksplant in. Die laatste mogen ook alleen in de Europese unie verkocht worden. Snus met tabak is niet toegestaan.

Kan ik Zweedse snus legaal kopen?

Het antwoord is duidelijk echte Zweedse snus met tabak mag helaas niet verkocht worden in de Europese unie dus ook niet in Nederland. De nicotinezakjes zonder tabak mogen wel verkocht worden.

Merken Snus

Er zijn veel verschillende soorten en merken snus op de markt de meest bekende merken zijn:
ACE, Blow, KILLA, LYFT, NIXS, NORDIC SPIRIT, ON!, ONICO, PABLO, PAZ, SHIRO, SKURF, WHITE FOX en ZYN

Waarschuwing

Snus bevat het verslavende ingrediënt nicotine. Als je niet verslaafd bent aan deze stof, kun je je er het beste ver van houden. Hoewel snus een stuk veiliger is dan sigaretten en andere tabaksproducten, kan gebruik leiden tot gezondheidsproblemen.